
اجزای تشکیل دهنده دریل
در این مقاله، با اجزای تشکیل دهندۀ دریل آشنا می شویم. پس با ما همراه باشید.
دریل چیست؟
دریل وسیله ای است که برای ایجاد سوراخ هایی با استفاده از پیچ و لورپراک ها و یا تزیینات جانبی، استفاده میشود که دو مدل معمولی و شارژی در بازار موجود است.
اجزای تشکیل دهندهی دریلها
- موتور
مثل همهی دستگاههای الکتریکی دیگر، موتورمهمترین قسمت یک دریل است. این بخش تعیینکنندهی قدرت و سرعت یک دریل است و انواع مختلفی دارد. برخی موتورها ساده هستند. نوع دیگری از موتورها گیربکس دارد که ویژگی های زیادی به موتور اضافه می کند. ازجملهی این ویژگیها میتوان به قابلیت تنظیم سرعت، تغییر گشتاور و جهت چرخش اشاره کرد. لازم به ذکر است سرعت و گشتاور دریلها به وسیلهی دیمر قابلتغییر است و هرچه سرعت کمتر باشد گشتاور موتور بیشتر خواهد شد. این ویژگی در دریل – پیچگوشتیها کاربردی اساسی دارد. زیرا سرعت بستن پیچ با سرعتی که باید در هنگام سوراخ کردن سطوح استفاده شود متفاوت است. نوع دیگر موتورها علاوه بر چرخش، قابلیت چکشی و ضربه زدن به سطوح را دارند. این ضربات در موتورهای با قدرت مختلف، متفاوت است و با نرخ ضربه در دقیقه شناخته میشود. میزان قدرت موتور دریلها برحسب وات سنجیده میشود که این اندازه حدودا از ۲۰۰ وات شروع می شود و هر چه این عدد بالاتر باشد، به معنی قدرت بالاتر دستگاه است.
- سهنظام
بعد از موتور، مهمترین بخش یک دریل سه نظام است. زیرا این بخش علاوه بر انتقال نیروی موتور، وظیفهی نگه داشتن مته را نیز بر عهده دارد. به طورکلی سه نظامها را میتوان از لحاظ سایز و نحوهی نصب مته طبقه بندی کرد که از نظر نحوهی نصب مته به دودسته تقسیم میشوند: آچارخور و خودکار. در مدل آچارخور برای هر بار تعویض مته نیاز به استفاده از آچار مخصوص است. اما در نوع خودکار نیازی به استفاده از آچار نیست و هر بار به کمک نیروی دست و چرخش دریل میتوان متهی دریل را تعویض کرد. استفاده از سه نظامهای خودکار باعث افزایش سرعت تعویض مته میشود. البته سهنظامهای خودکار، خودشان انواع گوناگونی دارند که درادامه آنها را معرفی میکنیم.
- مته
بعد از معرفی سهنظام بهعنوان نگهدارندهی مته، به بررسی و معرفی انواع متهها می پردازیم. استفاده از متهی باکیفیت و مناسب، بهاندازهی خود دریل بستگی دارد. زیرا قسمتی از دریل است که وظیفهی تماس با سطوح و سوراخ کردن را بر عهده دارد. متهها اندازههای مختلفی دارند. همچنین برحسب جنس سطوح و نوع فعالیت انواع متنوعی دارند که در اینجا به چند نوع از متداولترین آنها اشاره میکنیم.
مته الماسه: این متهها با توجه به طراحی خاصشان برای سوراخ کردن مصالح ساختمانی مثل سنگ و گچ و سیمان کاربرد دارند. باتوجه به نوع کارایی این متهها نیاز است که مقاومت بالایی داشته باشند. به همین دلیل از ترکیبات کربن در ساخت این نوع متهها استفاده میشود.
مته فولادی: این نوع متهها آلیاژی فولادی دارند و برای سوراخ کاری سطوح مختلف چوبی، فلزی و پلاستیکی استفاده می شوند.
تهیه شده در واحد تولید محتوا زیمبرگ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.